Nyårsafton 2008

Solen skiner på de rimfrosttäckta träden. Mysigt! Nu fattas bara snö, vi får hoppas att den kommer snart så att skidorna kan plockas fram.
Träningen måste sättas igång med tanke på att det snart är Tjejvasan. Men just nu ser det ut som det får bli löpning mestadels av tiden för att komma i form inför loppet.

Flytten igår gick relativt smärtfritt och Idas hem ligger numera på Drabantgatan i Linköping. Mycket trevlig liten etta. Där tror jag att hon kommer att trivas som fisken i vattnet. Jag ska snart komma och hälsa på, det lovar jag!

Ledigheten har varit bra so far. En vecka kvar av lugn och ro innan arbetet börjar igen. Ytterligare en vecka senare börjar träningen igen med tjejerna. Då är tanken att programmet ska vara klart. Något som jag känner ligger över mig en aning. Men det är bara att ta tag i det, jag har vissa idéer så det ska nog gå bra hoppas jag.

Ha ett gott nytt år alla mina vänner!


Kallt kallt

Julen är förbi för den här gången. Nu väntar ett nyår och sen är det snart nya tag. Kom på igår att jag verkligen måste njuta av den här ledigheten. Få sova länge, inga måsten, bara ta dagen som den kommer. Men det är lätt att man glömmer bort det och dagarna bara går och sen helt plötsligt är det dags att ställa klockan på 6.00 igen!

Idag är Sixten här. Vi har gått långpromenad och tittat lite på tv. Han verkade dock inte gilla programmet utan envisades med att sätta sig mitt framför för att skymma min sikt. Tror att han var ganska uttråkad. Men väl ute på promenaden var han pigg och lycklig som bara en hund kan vara när den får nosa på alla dessa spännande dofter som finns i naturen. Just nu ligger han nöjt utslagen på golvet här bredvid. Han sover dock bara med ett öga, det kan ju hända nåt roligt så fort jag reser mig. Han såg lite putt ut när mamma lämnade av honom i morse. De skulle till Linköping och packa och hans närvaro hade nog försvårat det hela en hel del. Ida bor just nu på 19 m2 vilket är trångt även om man är ensam. Imorn flyttar hon dock till 30 m2 med eget pentry. Nytt och fräscht! Ska bli roligt att se!

Nej nu vankas det Tour de Ski för mig och Sixten. Även lite Infiltratören kan tänkas. Igår läste jag ut senaste Åsa Larsson. Förstod hela tiden att den där familjen Krekula inte var att lita på, men att det skulle vara mamman som var den värsta var lite av en överaskning. Spännande var det.

Vi hörs!

Äntligen jullov

Äntligen har jag lite ledighet framför mig. Jag är sjukt trött och har så varit i flera veckor så det kommer vara precis det som jag behöver. Just nu känns det som om jag skulle kunna somna stående så det blir nog en tidig fredagkväll för mig.

Dagen har bestått av ett fantastiskt trevligt julbord med julklappsbyte på jobbet. Där har vi för övrigt ägnat större delen av veckan med "hit the cyclist". Ett fantastiskt intressant spel där det går ut på att en liten farbror ska slå till en muskulös bjässe på cykel med ett basebollträ. Sen ska cyklisten förhoppningsvis flyga så långt som möjligt med hjälp av att studsa på mullvadar som kommer upp ur marken. Mycket svordomar över en lerhög vid 325 m där cyklisten har en tendens att bromsas upp och stanna av helt. Till allas stora besvikelse. Rekordet höjdes idag till 1484 m. Detta nya rekord orsakade hysteri och alla ville självklart slå längre. Något som ännu inte lyckats! Vi fick helt enkelt gå på julledighet snopna över att ännu en gång hamnat i leran vid 325 m.

Gårdagen bjöd på ett besök på den nya puben i stan, Bishop's inn. Hela avdelningen var där och skålade i mängder av öl. Mycket fascinerande hur vuxna (alltså de äldre än 35) liksom släpper alla sina eventuella hämningar en sån här kväll. Det var mycket alkohol och ljudnivån på mina kollegor gjorde att jag till slut undrade om de stoppat glasunderläggen i öronen. Hemgång blev senare än planerat och sällskapet var även nu mycket högljutt och skrek över hela stan att det bara måste finnas nån som säljer kebab. Självklart fanns inte det, det här är Köping och klockan var efter 23 en torsdag. Allt var stängt så mina överförfriskade kollegor fick vackert gå hem hungriga. Men de verkade snabbt glömma det tidigare så starka behovet av kebab utan skrålade glatt vidare hemåt. Inga dystra miner där inte.
Kvällen var över lag mycket trevlig och jag fick även nöjet att träffa en gammal klasskamrat från KTH som fördriver sina dagar på Leax. Alltid uppskattat att prata med någon som har andra mål i livet än de jag i vanliga fall har kontakt med här i lilla Kopenga.

Vilken uppsats det blev idag. Enjoy it! En rekommendation är även att skaffa "hit the cyclist", det kan rädda en hel dag!

Ha det bra!

/E

Knäck

Min första knäck är klar. Hoppas nu att den blir bra och inte för hård. Viss oro måste jag erkänna. Men men det blir vad det blir. Man blir kanske bättre tills nästa år i så fall. Inte för att jag föstår hur man ska kunna bli det då man endast gör knäck en gång per år. Konstigt egentligen, det är ju supergott.
Imorn blir det kola och tryffel tror jag. Eller kanske Mozartkulor. Men det måste man vara lite laddad för att göra så det kanske jag väntar med tills på lördag. Då blir det mer bak samt hundvaktande. Sixten ska spendera natten till fredag och lördag hos mig. Mycket mysigt och roligt. Det blir långpromenad i skogen.

"Vilken tur att vi fick numret, en beskrivning av huset hade inte räckt!"

"I år älskling, tar jag knäcken." "På oss alla."

Ida kom hem nu så vi kan kolla på film och säga alla repliker vi kan!!!

Bonde söker fru och Grey's Anatomy blir det nu! Måste lugna ner mig lite, känner att hjärtat springer fort i bröstet.  Konstigt man har ont i magen - nej!

/E

Iskallt!

Jag fryser snart ihjäl!!! Varför är det minusgrader på kontoret?! Idag har jag suttit och cad:at med tumvantar. Helt galet. Alla på kontoret gick runt och huttrade och snorade. Kalla näsor och rosiga kinder som efter en långpromenad trots att det längsta vi gått var mellan skrivbordet och fikarummet. Det var samma känsla som på Lappis, förutom att Volvo glömde tipsa om den varma tröjan och extra sockor. Vilket skämt!

Imorn är det 86-årskalas =) Morfar blir ett år äldre och ska firas med tårta och paket. Alltid lika trevligt att få träffa de gamla och prata lite.

Nu ska jag snart titta på Gossip Girl och beundra deras underbara klädstilar. Så roligt att få tips om fräna outfits! Inte för att en enda människa på jobbet förstår det coola i att inte se ut som alla andra men vad vet de!

Ha det så bra! Nu är det dags för lite tv!

/E

Vad snäll han var!

Tack älskade vän för en toppenhelg! Det var just vad jag behövde =) Prat om svunna tider och skratt åt historier från förr som för andra skulle tyckas helt ointressanta. Shopping och cheer, god mat och bästa sällsk

Dagen har spenderats i diverse sporthallar. Först träning med juniorerna där vi fokuserade på de nya topparna. Med gott resultat kunde jag sedan ta tag i mina småttingar i mini-miniorerna. Där tränades det på handvolter, flickisar och bakåtkullerbyttor. Även där blev det positivt resultat!
Färden gick sedan till Malmahallen i Kolsva för gymnastiksektionens juluppvisning med Luciatåg. Lite tradigt med alla dessa barn som ska springa runt på hinderbanor måste jag säga. Höjdpunkten var dock när en lite treåring gjorde en volt ner från plinten. Jag tror inte riktigt att pappan var beredd på denna överaskning då han såg väldigt lättad ut att flickan överlevt hoppet. Flickan själv såg däremot mycket nöjd ut med sin insatt. OS nästa!
Goshenites var det vi var där för att se och det blev också en mycket trevlig upplevelse. Roligt att se nya varianter av häftiga pyramider. Bra jobbat tjejer!

Efter en middag hos mor och far gick färden tillbaka till Köping. Nu väntar lite tv och nedvarvning innan det är dags att gå till sängs. Imorgon väntar arbete och inhandling av diverse råvaror inför stora julgodisbaket. Det här är verkligen den bästa tiden på året. 

Kramar

/E

Julkänsla

Doft av saffran efter lussebak skapar den perfekta julkänslan en helt vanlig torsdagskväll.

Efter lite aktivitet med arbetet var det bara att sätta igång med lussebaket som förutom till bagaren själv (alltså jag) skulle räcka till mina kära kollegor. De gillar fika, det kan man inte ta miste om. En Paradis-ask tog slut på ca 1 timma. Sjukt! Men gott =)

Nu är det snart dags för ett provsmak. Nybakat med mjölk slår det mesta. Förresten det här med att vuxna inte bör dricka för mycket mjölk. Det har jag valt att totalt strunta i, mjölk är ju livets vatten! Lika viktigt som ketchup och makaroner!

Imorgon bär det av till Tumba för ett besök hos kära vännen Jenny och hennes blivande man Erik. Tänk att ni ska gifta er! Där kommer kvällen att bestå av träning med hennes seniorlag, hämtmat och förhoppningsvis lite Idol. Måste se till att det blir Idol. Annars känns det inte bra.
Lördagen kommer fördrivas med diverse shopping och även ett besök på Skansens julmarknad. Mysigt! Niklas Strömstedt skulle tydligen ha någon slags allsång med julsånger, kan vara värt att se.
Söndagen är speckad med cheerleading, träning med mina söta, duktiga tjejer och sen juluppvisning i Kolsva med deras lag. Mycket intressant!

Vilken helg! Kommer förmodligen vara helt slut på söndag. Vilken tur att det bjuds på mat hemma på Mossvägen! Tack kära föräldrar!

Ha en bra kväll!

/E 


RSS 2.0